Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten felnyitja a szemed az akadályokra

2012. április 02. 03:00 - Lilla:)

"Ekkor az ÚR megnyitotta Bálám szemét, aki meglátta az ÚR angyalát, amint ott áll az úton kivont karddal a kezében. Bálám meghajolt, és arcra borult." (4. Mózes 22:31.)

 
 
Vannak dolgok, amiket életed során meg akarsz tenni. Vársz, mikor kezdhetsz neki a céljaidnak, álmaidnak. El  akarsz indítani egy üzletet, családot alapitani, vagy karriert. épiteni. A tőled telhető legjobban próbálkozol, de úgy tűnik nem akar összejönni. Nem tudod miért.
 
Szükséged van a Szent Szellemre, hogy felnyissa a szemed, vagy megvilágítsa az utadban lévő akadályt.
 
Szükséged van rá, hogy azt tegye veled Isten, amit Bálámmal tett a 4.Mózes 22-ben. Talán emlékszel a történetre. Bálám Isten prófétája volt, aki beleegyezett, hogy segít a rossz fiúknak. Ahogy Bálám elindult, hogy segítsen a rossz embereknek, Isten  akadályként egy angyalt helyezett az útjába. Bálám viszont nem látta az angyalt, mert az akadálya láthatatlan volt. Bálám szamara azonban látta az angyalt és nem ment a közelébe, ezért Bálám dühösen megverte a szamarat. Háromszor is megütötte. Bálám annyira keményfejű volt, hogy a szamara elkezdett beszélni, hogy megpróbálja elmondani és megértetni vele ezt.
 
Végül a Biblia elmondja, hogy "Ekkor az ÚR megnyitotta Bálám szemét, aki meglátta az ÚR angyalát, amint ott áll az úton kivont karddal a kezében. Bálám meghajolt, és arcra borult." (4. Mózes 22:31.)
 
Valami gátolta Bálám fejlődését, de nem volt képes meglátni, hogy mi is az. Aztán Isten felnyitotta a szemét. Biblikusan szólva "megvilágította".
 
Isten fel akarja nyitni a te szemed is. Vannak terveid, amik nem akarnak összejönni. Akadályba ütközöl minden lépésnél és mindenkire haragudni kezdesz, a férjedre, a feleségedre, a gyerekeidre, mindenkire. Mindenki másra haragszol, mert nem látod, mi az igazi probléma.
 
Amikor a fejlődésed akadályoztatva van, két választásod van. Verheted a szamarat, vagy engedheted Istennek, hogy felnyissa a szemed. Mérges lehetsz mindenkire a környezetedben, vagy Istenhez fordulhatsz.
 
Az a bajod, hogy nem látod a problémát! Isten viszont látja. Kérd Őt, hogy nyissa fel a szemed, ahogy Bálámét is.
 
Beszéljetek róla:
 
Milyen próblémával kűzdesz, amiben Isten tisztánlátására van szükséged?
Felkészültél arra, hogy elfogadd bármilyen megoldást is kínál neked Isten, amikor megvilágítást kérsz tőle?
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2012.03.26.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása